“Pravda za Davida” večeras je prerasla u bunt protiv nedavno održanih izbora

U Banjaluci počeo protest Pravda za Davida – 201. dan koji je prerastao u bunt naroda zbog krađe izbora. -Nema priznanja kriminalnog izbornog procesa, nema prihvatanja mandata. Ove izbore treba poništiti ako želimo da ovdje narod ostane, rekao je Čukalo, što su prisutni pozdravili velikim aplauzom.

“Ovo je jedino slobodna teritorija i ovdje moramo da postavimo i pitanje opoziciji – Šta radite ljudi, za koga se borite za mandate ili za narod. Ne može se čekati još četiri godine. Svi iz opozicije koji su osvojili mandate da u roku od 24 sata dođu ovdje i pokažu da li se bore za narod ili za mandate”, rekao je Blagić.

“Osjećam vašu bol koliko ste pokradeni i poniženi. Odgovornost ovdje da položite na Trgu pravde, slobode i mira, a ne u parlamentima”, kazao je Adam Šukalo i pozvao sve one koji su osvojili mandate da budu uz narod.

“Istina je da je ovo kriminalni izborni proces i ja prihvatam odgovornost za sve opozicione poslanike”, kazao je Šukalo i osuo paljbu po onima iz opozicije koji su ovih dana podržali koaliciju sa SNSD-om.

Obraćajući se prisutnima, Davor Dragičević, otac ubijenog dvadesetjednogidšnjeg studenta Davida, je rekao da su izbori bili nepotrebni i da je on upozoravao da izbori ne treba da budu.

“Šta ste vi okolo učinili…izbori su bili bespotrebni… Pokušali se uvući politiku ovdje na Trg Krajine…Ubili ste dijete i njegovog oca koji je konobar i borac…crno je da crnje ne može biti… Nepriatelj nam nije potreban”, rekao je Davor i dodao da njega i grupu Pravda za Davida niko neće gaziti.

Ponovio je da je MUP zločinački .

Upitao je vi koji ste glasali tražite istinu i pravdu. Ja sam vam na raspolaganju kao i Pravda za Davida. Mi nećemo ustuknuti nimalo…, rekao je Davor,.

I večeras kao i prethodnih imao je podršku građana koji su to i zbog krađe izbora ali i zbog zahtjeva da se otkrije ko je ubio Davida Dragičevića.

“Ovo je jedino slobodna teritorija i ovdje moramo da postavimo i pitanje opoziciji – Šta radite ljudi jeli se vi borite za mandate ili za narod. Ne može se čekati još četiri godine. Svi iz opozicije koji su osvojili mandate da u roku od 24 sata dođu i pokažu da li se bore za narod ili za mandate”, rekao je Blagić.

“Osjećam vašu bol koliko ste pokradeni i poniženi. Odgovornost ovdje da položite na Trgu pravde, slobode i mira, a ne u parlamentima”, kazao je Adam Šukalo i pozvao sve one koji su osvojili mandate da budu uz narod.

“Istina je da je ovo kriminalni izborni proces i ja prihvatam odgovornost za sve opozicione poslanike”, kazao je Šukalo i rekao da neće biti koalicije sa SNSD-om.

IZVOR

Podijeli: