Bivši menadžer “Parnog valjka” dobio skoro 75.000 KM odštete

U zagrebačkom “Importanne centru” 1998. godine Mijo Rako ubio je Dragutina Šimunića, radnika Ljevaonice umjetnina, i teško ranio njegovog prijatelja Nenada Drobnjaka, tadašnjeg menadžera “Parnog valjka”.

Kako piše “Jutarnji list”, u parničnom postupku na Općinskom sudu u Sesvetama Drobnjaku je nedavno nepravosnažno dosuđeno skoro 75.000 KM, koje mu s kamatama mora platiti Rako kao odštetu te za troškove advokata.

S obzirom na to da je estradni menadžer pri tome tužio i Republiku Hrvatsku, a taj dio tužbe je odbijen, Drobnjak mora državi, koju je u postupku zastupalo Općinsko državno odvjetništvo, nadoknaditi 9.000 KM sudskih troškova.

Parnici je prethodio događaj od 22. avgusta 1998. oko jedan poslije ponoći u kafiću “Jane” u “Importanne centru” kad je Rako ustao i, ničim izazvan, počeo pucati po gostima. Šimunić je ostao na mjestu mrtav, a estradni menadžer Drobnjak se sa prostrelnim ranama trbuha, tankog crijeva i abdomena punih deset dana borio za život u bolnici i nakon toga još godinu liječio. Rako se tada smatrao neuračunljivim pa ga je Sud osudio na psihijatrijsko liječenje u ustanovi.

Podijeli: